Doorstroomsensoren

Doorstroomsensoren van Sensortechnics bieden een zeer hoge resolutie en nauwkeurigheid over het gehele meetbereik

Sensortechnics ontwikkelt uiterst nauwkeurige, thermische sensoren voor massastroommetingen van lucht en gas met meetbereiken tot 500 l/min. Speciaal vanwege de hoge eisen die aan beademingsapparatuur worden gesteld, worden klantspecifieke oplossingen geboden met twee meetelementen en een uitstekende resolutie en nauwkeurigheid over het gehele meetbereik. Een sensorchip midden in het hoofdstromingskanaal registreert zeer kleine doorstromingen rond het nulpunt. Een tweede chip in een bypasskanaal meet de hogere stromingen tot het maximale meetbereik. Met een microcontroller schakelen de sensoren traploos tussen beide doorstroombereiken. De doorstroomsensoren met uiterst snelle reactietijden van minder dan 10 ms leveren een lineair, analoog uitgangssignaal en tegelijkertijd een I²C- of SPI-bus-interface.

Een belangrijk kenmerk bij de besturing (triggering) van hoogwaardige beademingsapparatuur is de vroegtijdige herkenning van de inademingsfase van de patiënt. Alleen zo kan het apparaat een spontane ademhaling snel ondersteunen met een vooraf ingestelde overdruk en blijft de ademhalingsinspanning van de patiënt het kleinst. Daarnaast is voor veel behandelingen een grote nauwkeurigheid van de metingen over het totale doorstroombereik van belang. Voor beide doelen zijn de doorstroomsensoren met twee meetelementen van Sensortechnics uitstekend geschikt.

Sensortechnics past doorstroomsensoren snel en flexibel aan de klantspecifieke toepassing aan. Zo kunnen OEM-producenten de sensoren eenvoudig integreren in eindproducten, kunnen ze kosten besparen bij het ontwikkelen van apparaten, en kunnen ze concurrentievoordeel behalen door de korte ontwikkelingscycli.

De belangrijkste kenmerken van de doorstroomsensoren van Sensortechnics:
  • Doorstroombereik tot 500 l/min lucht of gas
  • Uiterst hoge resolutie door gebruik van twee schakelbare meetelementen
  • Interne besturing met microcontroller en digitale signaalverwerking
  • Analoog uitgangssignaal en I²C- of SPI-bus-interface
September 2011
Sensortechnics press release Doorstroomsensoren
Downloads
If you need further information please contact Sensortechnics.
-
Product note list