KMA

 OEM-druksensoren bieden uitstekende mediumbestendigheid en klantspecifieke aanpassingen

De nieuwe KMA-serie van Sensortechnics is ontworpen om relatieve drukken van corrosieve en agressieve gassen en vloeistoffen te meten uiteenlopend van 500 mbar tot 100 bar. De OEM-druksensoren bezitten een interne digitale signaalverwerking en leveren gekalibreerde en temperatuurgecorrigeerde uitgangssignalen van 0,5 tot 4,5 V. De KMA-sensoren zijn gebaseerd op zeer nauwkeurige, langdurig stabiele piëzoresistieve keramisch-capacitieve drukmeetcellen met een zeer goede mediumbestendigheid. Door hun kleine roestvrij stalen behuizingen met G1/8 schroefaansluiting zijn ze uitstekend geschikt voor ruimtebesparende inbouw in apparatuur en machines voor veeleisende toepassingen.

De KMA-serie geeft diverse mogelijkheden voor aanpassing aan de specifieke toepassing van de klant. Door de keuze van een passend materiaal voor de O-ring (bijv. NBR, FKM, andere op aanvraag) kan een optimale bestendigheid tegen het procesmedium gewaarborgd worden. Een optionele paryleencoating van de keramisch-capacitieve drukmeetcel geeft extra bescherming tegen bijzonder agressieve media en ruwe omgevingen. Verder behoren klantspecifieke drukparameters en een grote keuze aan extra drukaansluitingen tot het aanbod. Voor een veilig gebruik van de KMA-sensoren voor drukmeting van gasvormige zuurstof maakt Sensortechnics gebruik van speciale fabricage- en reinigingsprocessen die waarborgen dat de sensoren vrij blijven van olie, vet en andere brandbare stoffen (BAM-erkenning voor zuurstoftoepassingen tot 30 bar).

De belangrijkste kenmerken van de KMA-druksensoren:

  • Relatieve drukmeting van 500 mbar tot 100 bar
  • Gekalibreerde, temperatuurgecorrigeerde uitgangssignalen van 0,5 tot 4,5 V
  • Uitstekende mediumbestendigheid
  • Klantspecifieke aanpassingen

De KMA-druksensoren zijn bijvoorbeeld geschikt voor inbouw in apparatuur en machines in de industriële stuur- en regeltechniek, de medische techniek en de meettechniek.

Juni 2011
Sensortechnics press photo KMA-druksensoren
Downloads
If you need further information please contact Sensortechnics.
-
Product note list