LBA 25 Pa

De uiterst nauwkeurige LBA-verschildruksensoren van Sensortechnics bieden nieuwe zeer lage drukbereiken
vanaf 25 Pa

De LBA-verschildruksensoren van Sensortechnics zijn gebaseerd op thermische massastroommeting van gas in een zeer klein stromingskanaal dat is geïntegreerd in de sensorchip. Het uiterst nauwkeurige meetprincipe garandeert een uitstekende resolutie en een zeer stabiel nulpunt. Naast de bestaande drukbereiken van 250 Pa en 500 Pa biedt de LBA-serie vanaf nu ook zeer lage drukbereiken vanaf 25 Pa (0,25 mbar). Door een volledige analoge CMOS-signaalverwerking leveren de sensoren lineaire en temperatuurgecompenseerde uitgangssignalen en zeer snelle reactietijden.

Het integreren van het stromingskanaal op chipniveau vermindert de gasstroom door de LBA-sensor en de verbindingsleidingen aanzienlijk in vergelijking met traditionele strominggebaseerde druksensoren. De LBA-verschildruksensoren zijn daarom zeer ongevoelig voor stof en vocht en kunnen worden gebruikt in combinatie met verbindingsleidingen en filters zonder dat het uitgangssignaal wordt beïnvloed. Bovendien zijn dure behuizingsconstructies niet noodzakelijk, waardoor kleine en kosteneffectieve sensoren kunnen worden geproduceerd die geschikt zijn voor montage op printplaten.

De belangrijkste kenmerken van de LBA-verschildruksensoren zijn:

  • Nieuwe zeer lage drukbereiken vanaf 25 Pa (0,25 mbar)
  • Hoge resolutie en nulpuntstabiliteit
  • Zeer ongevoelig voor stof en vocht
  • Geen invloed van verbindingsleidingen en filters op het sensorsignaal

De zeer nauwkeurige LBA-druksensoren van Sensortechnics vanaf 25 Pa (0,25 mbar) zijn uitermate geschikt voor het meten van de kleinste drukverschillen in toepassingen op het gebied van de medische technologie, verwarmings-, ventilatie- en klimaatregelingstechnologie alsook op het gebied van analytische scheikunde en laboratoriumtechnologie.

Juni 2011
Sensortechnics ress photo LBA 25 Pa-verschildruksensoren
If you need further information please contact Sensortechnics.
-
Product note list