LBA-D

LBA-verschildruksensoren verkrijgbaar in versies met maximale resolutie voor beademingsapparatuur en apparatuur voor ademhalingstherapie

De LBA-verschildruksensoren van Sensortechnics zijn gebaseerd op thermische massastroommeting van gas door een zeer klein stromingskanaal dat is geïntegreerd in de sensorchip. De sensoren zijn met name geschikt voor debietbepaling op basis van de drukverschilmethode, waarbij de drukval over een doorstroomelement wordt gemeten. Hoogwaardige apparatuur voor beademing en ademhalingstherapie moet in staat zijn om minieme stromingen rond het nulpunt te detecteren, terwijl er ook debieten van honderden l/min gemeten moeten kunnen worden. Om in te spelen op deze bijzonder hoge eisen komt Sensortechnics nu met speciale versies van zijn LBA-druksensoren met resoluties van 0,01% in het lage drukbereik én dynamische meetbereiken van meer dan 10.000.

De LBA-sensoren kennen een nieuwe MEMS-constructie, waarbij het stromingskanaal en een analoge CMOS-signaalverwerking geïntegreerd zijn op een piepkleine siliciumchip. Het smalle kanaal zorgt in vergelijking met traditionele doorstromingsgebaseerde druksensoren voor een forse vermindering van de stroming door de sensor. De LBA-verschildruksensoren zijn daarom zeer ongevoelig voor vocht en stof en kunnen worden gebruikt in combinatie met lange verbindingsleidingen en filters zonder dat het sensoruitgangssignaal wordt beïnvloed. Bovendien zijn dure behuizingsconstructies niet nodig, waardoor de LBA-sensoren zeer klein en voordelig geconstrueerd zijn en heel eenvoudig op printplaten gemonteerd kunnen worden.

De belangrijkste kenmerken van de LBA-verschildruksensoren zijn:
  • resolutie van 0,01% en dynamisch meetbereik van meer dan 10.000
  • Zeer ongevoelig voor stof en vocht
  • Geen invloed van verbindingsleidingen en filters op het sensorsignaal
  • Zeer kleine behuizing voor montage op printplaten
De LBA-sensoren van Sensortechnics zijn met hun resolutie van 0,01% bijzonder geschikt voor drukverschilmeting in beademingsapparatuur, spirometers en apparatuur voor slaapdiagnose en ademhalingstherapie.
November 2011
Sensortechnics Press Photo LBA-D verschildruksensoren
If you need further information please contact Sensortechnics.
-
Product note list