LBA

Nieuwe en innovatieve sensortechnologie voor uiterst nauwkeurige meting van zeer lage verschildrukken

De nieuwe LBA-sensoren van Sensortechnics meten extreem lage verschildrukken in het meetbereik van 0...250 Pa en 0...500 Pa. Door een volledige analoge CMOS-signaalverwerking leveren de sensoren lineaire en temperatuurgecompenseerde uitgangssignalen met een hoge resolutie van typ. 0,1% en zeer snelle reactietijden van typ. 1 ms.

De LBA-sensoren bieden een zeer hoge gevoeligheid en offset-stabiliteit doordat ze gebruikmaken van thermische massastroommeting van gas door een zeer klein stromingskanaal dat is geïntegreerd in de sensorchip. Dit smalle kanaal vermindert de gasstroom door de sensor en de verbindingsleidingen aanzienlijk in vergelijking met traditionele strominggebaseerde verschildruksensoren. De LBA-verschildruksensoren zijn daarom zeer ongevoelig voor stof en vocht en kunnen worden gebruikt in combinatie met verbindingsleidingen en filters zonder dat het uitgangssignaal wordt beïnvloed. Omdat de minimale doorstroming al op chipniveau is vastgelegd door de vormgeving van het stromingskanaal, is er geen ingewikkelde behuizingsconstructie nodig. Hierdoor kunnen de LBA-sensoren zeer klein en kosteneffectief worden geproduceerd en zijn ze bijzonder geschikt voor montage op printplaten.

De belangrijkste kenmerken van de LBA-verschildruksensoren zijn:

  • Meetbereik van 0...250 Pa en 0...500 Pa.
  • Hoge resolutie door volledig analoge signaalbewerking
  • Zeer ongevoelig voor stof en vocht
  • Geen invloed van verbindingsleidingen en filters op het sensorsignaal

De zeer gevoelige LBA-druksensoren van Sensortechnics zijn bijzonder geschikt voor het meten van de kleinste drukverschillen in medische apparatuur zoals beademingsapparaten, spirometers, slaapdiagnoseapparaten, verstuivers en zuurstofconcentratoren. Daarnaast kunnen ze perfect worden ingezet in de industriële luchtbehandelingstechniek.

Juni 2010
Sensortechnics press photo LBA
Downloads
If you need further information please contact Sensortechnics.
-
Product note list