SSO

Kostnads effektiva trycksensorer i rostfritt stål med G 1/8-gänganslutning i mätområden från 200 mbar

Sensortechnics nya trycksensorer i rostfritt stål från SSO-serien mäter relativt och absolut tryck i områden från 200 mbar till 35 bar. De helsvetsade, medieisolerade konstruktionerna i rostfritt stål med G 1/8-gänganslutning ger en hög mediebeständighet vid användande tillsammans med korrosiva vätskor och gaser. SSO-sensorerna är kalibrerade och temperaturkompenserats med hög precision och ger mycket exakta utgångssignaler som bibehåller sin stabilitet under lång tid. Den analoga kompensationstekniken ger en så gott som obegränsad upplösning med snabba reaktionstider.

Trycksensorerna i SSO-serien bygger på beprövade piezoresistiva kiselsensorelement och har ett utmärkt förhållande mellan pris och prestanda för OEM-användare. De laserutjämnade motståndsnätverken av keramiksubstrat skyddas effektivt mot miljöpåverkan som fukt och smuts genom en särskild beläggning. Huset finns även i en variant med membran och svetsring. Dessutom erbjuder Sensortechnics versioner med förstärkt utgångssignal och digitalt gränssnitt samt kan snabbt och flexibelt anpassa alla trycksensorer i rostfritt stål efter specifika krav.

SSO-trycksensorernas viktigaste egenskaper:

  • Relativa och absoluta tryckområden från 200 mbar till 35 bar
  • Kalibrerade och temperaturkompenserade med hög precision
  • Helsvetsad, medieisolerad konstruktion i rostfritt stål
  • G 1/8-gänganslutning (BSP) eller membran med svetsring

SSO-trycksensorerna används vanligtvis inom exempelvis industriell styr- och reglerteknik, medicinteknik samt mätteknik.

November 2010
Sensortechnics Press Photo SSO-trycksensorer i rostfritt stål
If you need further information please contact Sensortechnics.
-
Product note list